Vești bune pentru constănțenii care călătoresc cu autobuzele

RATC reînnoieşte parcul auto şi vine cu noutăţi pentru călători.  Mai mult, se va introduce biletul valabil 60 de minute. Prin urmare, constănţenii care au nevoie să circule cu două sau trei linii diferite vor composta un singur bilet.

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a anunţat, luni, după ședinta de consiliu local, că parcul auto al Regiei Autonome de Transport în Comun  urmează să fie reînnoit prin achiziţionarea a 100 de autobuze noi.

Acesta a mai afirmat că doreşte să fie promovat cât mai bine transportul public în comun pentru tineri  și că nimeni nu va mai circula fără bilet.

Totodată, a fost votat și un proiect de lege prin care se vor modifica biletele RATC. Mai exact, va fi introdus un nou bilet cu o valabilitate de 60 de minute.

De asemenea, a fost  votat şi proiectul prin care transportul în comun gratuit pentru pensionari să fie în concordanţă cu modificarea pensiei.

Parcul auto al RATC Constanţa va fi reînnoit cu ajutorul unui împrumut de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare . Banii vor fi folosiţi pentru înlocuirea unor autobuze, dar şi pentru schimbarea sistemului de eliberare a biletelor. Cu timpul, biletele din hârtie vor fi înlocuite unele în format electronic,  care ar putea fi cumpărate chiar şi prin internet.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea