Vești bune pentru constănțeni

Administrația locală a stabilit noul preț al gigacaloriei pentru sezonul rece. Acesta este de 250 de lei, astfel că locuitorii orașului au scăpat de cel mai ridicat preț al gigacaloriei din țară.

250 de lei – acesta este noul preț al gigacaloriei stabilit de autoritățile locale pentru orașul Constanța. Municipalitatea va acoperi exclusiv de la bugetul local diferența până la prețul facturat de 386 de lei.

De asemenea vor fi acordate ajutoare pentru încălzire celor care au venitul pe membru de familie de până la 786 de lei. Și persoanele care locuiesc singure vor beneficia de ajutoare dacă venitul este de până la 1082 de lei. RADET va începe să furnizeze căldură începând cu 23 octombrie.

Pentru subvenționarea prețului la gigacalorie, municipalitatea trebuie să scoată din visterie aproximativ 60 de milioane de lei. La această sumă se mai adaugă și ajutoarele pentru încălzire în valoare de 15 milioane de lei. Efortul financiar ar putea fi chiar mai mare, având în vedere că ANRE a cerut deja CET-ului mărirea prețului la gigacalorie cu 10 procente.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea