Vești bune pentru constănțeni

De anul viitor taxa de salubrizare scade la 3 lei de persoană pe lună. De asemenea consilierii locali au votat și reducerea celebrei taxe de promovare a stațiunii Mamaia cu 50 % și desfințarea taxei pentru spații verzi. Firmele din port vor fi și ele scutite de la plata taxei de liniște.

Anul 2016 vine cu vești bune pentru locuitorii din Constanța. Consilierii locali au votat ca taxa de salubrizare din oraș să fie diminuată de anul viitor la trei lei de persoană. În prezent, taxa este de 10 lei de persoană.

Revoluția taxelor a continuat prin reducerea la jumătate a taxei de promovare a stațiunii Mamaia, plătită în prezent de către toți agenții care desfășoară activități economice dar și de către persoanele fizice. De asemenea, cei care dețin terenuri de sport vor plăti de acum o taxă simbolică de 50 de lei și nu 4000 de lei ca până acum.

Taxa de liniște va fi menținută însă pentru celelalte societăți comerciale, numai că va fi substanțial diminuată. De asemenea, taxa pentru spații verzi va fi desfințată. Pentru ca bugetul local să nu fie afectat vin și părți mai puțin fericite pentru constănțeni. Astfel vor fi impozitate și terenurile de sub case, taxele vor crește pentru cei care au sediul social în apartamente, dar și pentru cei care dețin locuințe nerezidențiale. Practic vor crește taxele pentru cei care desfășoară activități comerciale la parterul blocurilor.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea