Vești bune pentru agenții economici din județul Constanța

Printr-o propunere aprobată de Consiliul Local,  procedura de autorizare a operatorilor economici a fost simplificată!

H.C.L. nr. 427/28.12.2017 vine cu un nou Regulament privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța. Prevederile acestui nou regulement, vin în sprijinul agenților economici precum și a persoanelor fizice interesate de a-și schimba statutul din persoană fizică în persoană juridică. În acest sens, procedura de autorizare a operatorilor economici a fost simplificată.

Astfel, vizarea autorizațiilor de funcționare/avizelor program de funcționare se face cu doar două documente: cerere-formular tip și dovada efectuării plății. Documentele se pot depune  și prin e-mail, pe adresa: agenti.economici@primaria-constanta.ro. Următorul pas constă în faptul că, operatorii economici trebuie să se prezinte la Centrul de Informare pentru Cetățeni și asta doar pentru ridicarea autorizațiilor de funcționare/avizelor program de funcționare.

Un alt aspect important  intrat în vigoare acum, odată cu noul regulament, este că numărul de documente pe care operatorii economici trebuie să le prezinte atunci când se autorizează pentru prima dată s-a redus. Acest lucru este posibil datorită noii baze de date create la nivelul Primăriei municipiului Constanța.

 Pentru obținerea tuturor informațiilor necesare, operatorii economici interesați au la dispoziție și site-ul Primăriei municipiului Constanța, secțiunea „Despre instituție/Agenți economici”, unde pot consulta Regulamentul mai sus menționat.

Redactor: Sondra Sandu