Vesti bune de la SC RAJA SA

RAJASC RAJA SA anunță că începând cu data de 01 ianuarie 2016, aplică noile cote TVA pentru apă potabilă și canalizare. În conformitate cu prevederile noului Cod Fiscal, modificat, cota TVA scade de la 24% la 9% pentru apa potabilă și de la 24% la 20% pentru canalizare. Astfel, tariful pentru apa potabila scade la de la 5,07 lei/mc la 4,46 lei/mc, iar pretul de canalizare de la 4,50 lei/mc la 4,36 lei/mc. Scăderea TVA-ului pentru apa potabilă a fost o inițiativă demarată de SC RAJA SA în urmă cu peste patru ani, inițiativă susținută puternic și de către Asociația Română a Apei. În decursul ultimulor ani, conducerea societății a lansat public, de nenumărate ori, apeluri către toți parlamentarii constănțeni si nu numai, pentru micșorarea TVA la apa potabilă. Totodată, prin Asociația Română a Apei, SC RAJA SA a adus la cunoștință clasei politice românești, inclusiv a executivului, necesitatea reducerii TVA la apa potabilă, prin înaintarea de propuneri legislative, inclusiv note de fundamentare.

„SC RAJA SA a dus o politică permanentă de reducere a costurilor de exploatare, de retehnologizare şi înlocuire a echipamentelor depăşite moral, de atragere de finanţări europene, toate acestea urmărind menţinerea tarifelor la un prag de suportabilitate pentru consumatori, având la bază interesele şi satisfacerea cerinţelor abonaților RAJA Constanţa”, se arată intr-un comunicat de presa.

De asemenea, SC RAJA SA este singura companie de apă din România, care nu încasează apa meteorică nici de la populație, nici de la agenții economici, ceea ce înseamnă o scădere a facturilor cu aproape 10%.

Redactor: Elenis Vlahbei