Veste şocantă în lumea muzicii clasice

Celebra pianista  a fost găsită fără suflare în camera ei de hotel din Viena. Moartea subită a artistei este învăluită în mister şi nimeni nu a putut afla până acum ce s-a întâmplat exact. Conform unui apropiat, Mihaela Ursuleasa a suferit o hemoragie masivă, care i-a fost fatală.

Vestea morții Mihaelei Ursuleasa a căzut ca un trăsnet pentru cei care o cunoșteau.

Fiica unui lăutar de etnie romă, Mihaela Ursuleasa a fost un talent precoce. La vârsta de cinci ani aceasta a început să cânte la pian, descifrând partiturile cu ajutorul tatălui său. La 13 ani, artista a primit o bursă de studii la Viena oferită de celebrul dirijor Claudio Abbado după ce aceasta câştigase locul al doilea la un concurs de pian din Senigallia. Pianista Mihaela Ursuleasa a studiat opt ani la Conservatorul din Viena. În 1999 a câştigat marele premiu la una dintre cele mai prestigioase competiţii internaţionale “Clara Haskil” în Elveţia. De-a lungul timpului artista a obţinut numeroase premii internaţionale şi a susţinut concerte în Europa, Canada şi Statele Unite.

În următoarele 4 luni avea programate nu mai puţin de 16 concerte în Austria, Elveţia, Germania, Polonia, Olanda, Argentina şi Brazilia. Familia artistei va ajunge în Austria, unde medicii vor finaliza investigaţiile privind moartea subită a artistei.

Stabilită la Viena, Mihaela Ursuleasa, care avea 33 de ani, era mama unei fetiţe, Ştefania.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu