Veste proastă pentru șoferi

Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică, un proiect de act normativ prin care se restricționează dreptul de conducere a unui autovehicul de către persoanele care suferă de anumite boli. 

Un proiect de lege, lansat recent în dezbatere pe site-ul Ministerului Sănătății, prevede că persoanele care suferă de afecțiuni cardiovasculare sau diabet zaharat, vor putea obține mai greu permisul de conducere,informează avocatnet.ro.

“Afecţiunile cardiovasculare pot determina o alterare bruscă a funcţiilor cerebrale, care constituie un pericol pentru siguranţa rutieră, reprezentând un motiv pentru interzicerea, cu titlu temporar sau permanent, a conducerii unui autovehicul.” se arată în proiectul Ministerului Sănătății.

Și persoanele care suferă de diabet, vor fi nevoite să obțină un aviz medical si să efectueze controale medicale periodice, pentru a demonstra că sunt capabile de a conduce un vehicul în siguranță.

“Nu se eliberează și nu se reînnoiesc permisele de conducere auto în cazul solicitanților sau conducătorilor auto care nu au primit informații referitoare la aceste riscuri și nu sunt deplin conștienți de implicațiile hipoglicemiei.” Se mai arată în proiect.

Pentru ca prevederile proiectului să intre în vigoare, ordinul are nevoie de aprobarea ministrului și de publicare în Monitorul Oficial.

Redactor: Isabela Boantă