Veste proastă pentru profesori!

Premierul a decis că salariile cadrelor didactice nu vor crește cu 50%. În cadrul întrunirii cu membrii sindicatelor din învățământ , acesta a declarat  că de la 1 Ianuarie 2018, majorarea va fi cuprinsă doar între 25 și 30% net.

Sindicatele din învățământ s-au întâlnit cu premierul Mihai Tudose, pentru a discuta necesitatea elaborării unei noi Legi a Educației Naționale. La reunire au fost prezenți și miniștrii Muncii, Educației, Finanțelor și Cercetării. Principalul subiect dezbătut a fost salarizarea unitară, din fondurile publice, pentru angajați.  Premierul a decis ca măririle de salarii pentru cadrele didactice, în 2018, să fie între 25 și 30% net. Astfel, un profesor debutant, cu un salariu net de aproximativ 1.440 de lei, începând de la 1 ianuarie 2018, va primi doar cu 55 de lei în plus, la salariu. Pentru un profesor cu peste 40 de ani experiență, salariul va fi de 2.887 de lei.

“În ceea ce privește învățământul preuniversitar, considerăm că Guvernul a luat o decizie extrem de importantă , în urma acestei discuții extrem de lungi și anume plata integrală sau aproape integrală a drepturilor salariale ce revin cadrelor didactice din sistemul de învățământ, pe care le-au câștigat în instanță, sub rezerva unei noi întâlniri între Coaliție și domnul prim-ministru, undeva în luna noiembrie, pentru a vedea sumele care au rămas de la rectificarea bugetară”, a spus Cumpănașu.

Un alt aspect dezbătut la întâlnirea de la Palatul Victoria a vizat realizarea unui studiu referitor la principalele domenii de pregătire a tinerilor pentru piața muncii.

Redactor: Lavinia Barbu