Vernisajul expoziției “Structuri Centenare”

Mâine, 8 mai, ora 17.00 la Galeria de Artă “Virgil Coman” se va desfășura vernisajul expoziției “Structuri Centenare”, eveniment ce face parte din Campania “Born to be Wild Art”, lansată în luna septembrie, 2017 în cadrul Colegiului Național de Arte “Regina Maria” Constanța și organizată de Asociația Culturală Wild Art. Acest eveniment redeschide sezonul cultural si seria de expoziții ce vor rula la Galeria de Artă “Virgil Coman” până în luna decembrie 2018.

Expoziţia ce  debutează în data de opt mai la Galeria de Artă „Virgil Coman” din pasajul pietonal, zona Tomis Mall reprezintă o parte din preocupările elevilor de la Colegiul Naţional  de Artă” Regina Maria” din Constanţa,  specializările desen , pictură , grafică, lucrări adunate în timpul celor trei ani de studiu parcurşi. Evenimentul face parte din Campania “Born to be Wild Art”, lansată în luna septembrie, 2017 în cadrul Colegiului Național de Arte “Regina Maria” Constanța și organizată de Asociația Culturală Wild Art, redeschizându-se astfel sezonul cultural si seria de expoziții ce vor rula la Galeria de Artă “Virgil Coman” până în luna decembrie 2018.

Prin lucrările prezentate, elevii aduc un omagiu  centenarului , celor 100 de ani de întregire a neamului romănesc. Pe lângă lucrările realizate în acest scop , câteva lucrări din expoziţie doresc sa tragă un semnal de alarmă  şi asupra problemelor de mediu cu care se confruntă oraşul. Expoziţia reuneşte şi o serie de lucrări inspirate dupa marele poet Mihai  Eminescu şi etapele parcurse în realizarea gravurilor în linoleum, alături de temele de creativitate fiind expuse şi studii ce reprezintă naturi statice, structuri naturale , portrete.

Elevii expozanți sunt Dincu Adriana, Gyulai Mureşan Iosif, Herdean Thimoty, Lupu Roxana, Menamet Melissa, Pîrvan Miruna,  Serghi Maya, Spulber Alexandra, Şerban Bianca, Timofei Andreea, Tobă Andrei, coordonați de profesor  Băluță Loretta .

Proiectul Galeria de Artă  din pasaj “Virgil Coman” și-a propus diversificarea ofertei culturale constănțene, prin crearea unui spațiu expozitional neconvențional, stimularea participării active a cetățenilor la viața artistică și promovarea instituțiilor de cultură și a artiștilor.

Redactor: Sondra Sandu