Verdict important pentru agenții economici

Decizie finală într-un dosar extrem de important pentru toți agenții economici din Portul Constanța. Curtea de Apel Galați a stabilit că aceștia nu vor mai fi nevoiți să plătească impozite către Prim[riile Constanța și Agigea, ca până acum. Toate taxele vor fi colectat doar de primăria municipiului Constanța.

Dosarul în care primăriile Constanța și Agigea erau implicate, privind situația taxelor și impozitelor plătite de agenții econimici din Portul Constanța și Sud Agigea a primit verdictul final. Dacă anul trecut primarul comunei Agigea anunța că Primăria Constanța a pierdut Portul Constanța Sud , noua decizie a răsturnat situația. Mai exact, Curtea de Apel Galați, acolo unde a fost judecat dosarul, a acceptat variata propusă de municipalitatea constănțeană. Adică, toți agenții economici care desfășoară activități în cele două porturi, vor plăti dările către stat la Constanța. Decizia instanței va avea un impact negativ asupra bugetului local al comunei Agigea și unul pozitiv pentru veniturile municipalității constănțene. Contactat telefonic de redactorii cotidianului Ziua de Constanța, primarul interimar, Decebal Făgădău a declarat că îl bucură decizia luată de instanță și o consideră una dreaptă.

“Sper ca atât operatorii portuari, cât şi agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în Portul Constanţa să aibă, din acest moment, o imagine clară asupra relaţiilor fiscal pe care trebuie să le aibă cu municipiul Constanţa. Îmi pare rău că, o vreme îndelungată, aceştia au plătit impozite şi la Agigea şi la Constanţa şi cred că ei principalii câştigători în acest proces”

Portul Constanța este un factor important când vine vorba despre economia orașului. Primarul făcându-le o promisiune agenților economici.

“Îi asigur de deschiderea mea spre dialog şi de dorinţa mea de a conlucra pentru dezvoltarea economică a municipiului Constanţa”

Inițial, dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, însă Curtea de Apel Constanța a decis strămutarea lui la Curtea de Apel Galați, pe data de 23.11.2015.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea