Veneția din județul Constanța

Potop la Cernavodă! Puhoiul apelor a înghițit centrului orașului și odată cu el tot ce a întâlnit în cale. Mai multe mașini au fost încătușate de șuvoaie, unele chiar mai sus de capotele autoturismelor. Cantitatea de precipitații acumulată a depășit pe alocuri jumătate de metru înălțime.

De furia apelor nu au scăpat nici magazinele din zonă, mai multe spații comerciale fiind inundate. Ploaia care s-a abătut miercuri asupra orașului Cernavodă a durat 40 de minute timp în care a turnat cu găleata. Strada Daciei a fost complet inundată.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dobrogea” al județului Constanța a fost solicitat să intervină. Douăzeci de pompieri din cadrul Detașamentului Cernavodă au acționat pentru evacuarea apei din centrul orașului. La fața locului, s-a intervenit cu o autospecială de stingere, patru motopompe şi un autocamion.

Nu este însă prima dată când centrul orașului este acoperit de apă, cu toate că se tot investește în sistematizare și canale de scurgere.

Dobrogea se află sub avertizare cod galben de ploi torențiale și descărcări electrice până în seara zilei de 20 iunie, ora 23.00.

Redactor: Mihaela Țânțaru