Vehiculele cu tractiune animala, taxiurile dar si mopedele din Mangalia circulă după noi reguli (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Pg8fCyOs1xE[/youtube]Persoanele care vor sa mai iasa cu caruta pe stradă trebuie sa se gandeasca de doua ori inainte. Daca nu respecta noile reguli, vor suporta amenzi intre 500 si 1000 de lei. De acum autorităţile au dreptul să le confiste vehiculele.

Aceste vehicule trebuie inamtriculate, iar persoanele care le conduc trebuie sa aiba varsta de 18 ani implinita. Şi pentru taximetristi au fost schimbate regulile.

Unele reglementări existau în Mangalia însă nimeni nu le respecta. De acum încolo autorităţile locale promit că sancţiunile vor fi drastice. De exemplu pentru publicitate pe exteriorul unei masini, taximetristii au nevoie de aviz de la primarie.

Taximetristii sunt obligaţi să emită bon la finalul fiecărei curse, iar comportamentul lor dacă lasă de dorit, poate fi sancţionat.

Noile reguli vin si in intampinarea celor care detin mopede sau utilaje agricole. Acestea vor putea fi folosite in continuate doar daca nu polueaza si au numar de inregistrare. Sanctiunile pentru  poluare excesiva incep de la 200 de lei si ajung pana la 1000 de lei.

Reporter: Corina Hrom ; Imagine: Dragos Ivan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.