Vechiul spital din Cernavoda va căpăta un nou aspect (VIDEO)

Vechiul spital din Cernavoda va căpăta un nou aspect în urma proiectului de demolare inițiat de primaria oraşului. Odata cu aceste lucrări vor începe și cele de reabilitare și modernizare ale clădirii aflate în vecinatate, respectiv fostul leagăn de copii cu dizabilități “Luminița”.

Săptămâna aceasta o echipă formată din 10 muncitori a început lucrările de demolare a fostului spital, una dintre cele mai  vechi clădiri ale orașului. Aflându-se într-o stare accentuată de degradare, imobilul reprezenta un pericol pentru toți trecătorii din zonă. Materialele rezultate în urma demolării se vor da în folosință cetățenilor ale căror gospodării necesită reparații.

Primăria  a inițiat un proiect prin care se dorește construirea unui centru cultural în locul fostei clădiri a spitalului. Acesta va fi dedicat tinerilor care vor putea desfășura aici activități culturale și distractive, de la artizanat până la cultivarea talentelor în diferite domenii.

Lucrările pentru acest așezământ cultural sunt încă în stadiul de proiect urmând ca după atragerea fondurilor de la Ministerul Dezvlotării să se înceapă construcția propriu zisă.

Reporter: Roxana Oprea / Paula Savulescu ; Imagine: Victor Nita