Vasile Delicoti rămâne în funcția de primar al localității Poarta Albă

Așa cum spune legea, 340/2004, a Instutuției Prefectului, orice act prin care Prefectul ia măsuri cu caracter individual, cum s-a intamplat şi în cazul primarului Vasile Delicoti căruia îi încetase mandatul, își produce efecte de la comunicarea lui.

Cum acest ordin nu a fost comunicat personal edilului Vasile Delicoti, acesta este în continuare primar. Chiar instanța de judecată a dat termen Instituției prefectului o săptămână pentru a face dovada că a comunicat ordinul personal.

“Prefectul NUMIT al Constanţei, Eugen Bola, nu ştie că ordinul prin care vrea înlăturarea unui ALES local, de încetare de drept a mandatului de primar, are caracter INDIVIDUAL (conform L 340/2004, cap V, art.33- „Ordinul prefectului cu caracter individual devine executoriu de la data comunicarii persoanelor interesate”).

Îi atrag atenţia domnului prefect că se află într-o gravă necunoaştere a LEGII şi, fiind în necunoştinţă, îi comunic, prin intermediul dumneavoastră, că ordinul emis în data de 31.05.2013 este numai bun de astupat găurile ferestrelor partidului care l-a numit în funcţie.”, a mai declarat Vasile Delicoti.

În această situaţie, în calitate de primar ales al comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti spune că își va desfășura, în continuare, activitatea în Primărie ceea ce implică rezolvarea problemelor comunităţii care l-a ales şi îndeplinirea proiectelor de dezvoltare.

Redactor: Doina Sirbu / Silviu Calota