Vasile Blaga a câştigat la limită şefia PDL

Blaga castigatorPotrivit comisiei de numărare, a obţinut 2.344 de voturi, în timp ce Elena Udrea, doar 2014. Udrea a susţinut că sute de persoane au apărut pe listele de vot după începerea procesului electoral. Contestaţia sa a fost însă respinsă de Comisia de organizare a convenţiei PDL.

Reacțiile de toate felurile nu au întârziat să apară.

În timp ce Blaga se bucura de victorie, președintele Traian Băsescu a făcut un anunț surprinzător – se desparte de PDL. Într-un mesaj postat pe Facebook, şeful statului a declarat că membrii PDL n-au înţeles să fie democraţi şi că jumătate din partid este ancorat încă în năravurile FSN. Băsescu a anunţat că va construi o nouă soluţie de dreapta, din care să nu facă parte oameni care fug cu urna.  Chiar și așa, Preşedintele PDL, Vasile Blaga, spune că partidul pe care îl conduce a fost mereu alături de Traian Băsescu.

În schimb, liderul PNL, Crin Antonescu este de părere că nu Traian Băsescu a fost cel care s-a despărţit de PDL.

Convenţia trece, gunoaiele rămân. Acesta ar putea fi noul solgan al PDL, dacă luăm în calcul mizeria pe care au lăsat-o în urmă democrat liberalii după încheierea evenimentului la care au participat. Sticle goale, resturi de mâncare, ambalaje, hârtii aruncate pe jos şi scaune dărâmate… Aşa arăta, după plecarea pdl-iştilor, sala în care a avut loc convenţia. Puţini au fost cei care s-au comportat civilizat, ducându-și resturile la coşul de gunoi.

Redactor: Doina Sirbu