Varujan Vosganian a lansat „Copiii războiului” la Medgidia

Sala de spectacole a Casei de Cultură ”Ioan Neculaie Roman” din Medgidia, a găzduit lansarea volumului „Copiii războiului” scris de Varujan Vosganian. Evenimentul a avut loc într-o atmosferă relaxată, în acordurile muzicii folk a lui Marius Bațu.

Vicepreședintele Uniunii Scriitorilor, Varujan Vosganian, și-a prezentat cel mai recent roman al său, „Copiii războiului”, la Medgidia. Romanul prezintă situația României pe parcursul a șaptezeci de ani, de la sfârșitul celui de-al Doilea Razboi Mondial până în zilele noastre. Invitați speciali ai momentului au fost criticii literari Angelo Mitchievici și Ovidiu Dunăreanu. De asemenea, au fost prezenți Corina Apostoleanu, directorul Bibliotecii Județene „Ioan Neculaie Roman” Constanța, primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie și directorul Bibliotecii Municipale Medgidia.

Primarul municipiului a ținut să precizeze că lectura este foarte importantă în viața omului.

Criticii literari prezenți la eveniment au lăudat opera scriitorului spunând că în aceste vremuri sunt foarte rari autorii care reușesc să scrie cărți puternice, bine construite și de valoare.

”Oamenii nu trebuie să se îndepărteze de cărți”, acesta a fost mesajul transmis de scriitorul Varujan Vosganian.

Cartea este un adevărat izvor de cunoștințe, iar experiențele, chiar și cele căpătate din răsfoirea unor pagini, sunt de neprețuit.

Redactor: Daniel Albu