Vara rata șomajului scade simțitor în Constanța

Doar cine nu vrea nu își găseste de muncă cel putin in perioada sezonului estival. Din dorința de a câștiga primii bani de buzunar adolescenții acceptă joburi sezoniere. Mulți dintre ei rămân cu un gust amar după această experiență însă sunt și cazuri în care angajatorii le oferă condițiile necesare pentru a-și desfășura activitatea și un salariu decent.

Nu sunt puține cazurile în care patronii profită de angajați și nu le respectă drepturile. În cursul lunii iulie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa a continuat activitatea de control şi verificare a societăţilor comerciale, în cadrul campaniei „Litoral 2016“, fiind verificaţi agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea, în special, în turism. Controalele au avut ca obiectiv verificarea respectării prevederilor legale din legislaţia muncii, securitatea şi sănătatea în muncă, condiţiile de muncă .

La polul opus sunt si patroni care conștientizează faptul că dacă angajații sunt motivați și își dau interesul atunci șansele ca afacerea să devină prosperă sunt foarte mari. Este și cazul managerului unui hotel din Mamaia care, spune el,  își tratează angajații de la egal la egal.

Inspectorii ITM vor demara în continuare o serie de acțiuni  pentru a se urmări dacă sunt respectate drepturile angajaţilor în ceea ce priveşte repaosul săptămânal.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes