Vara asta copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanța (VIDEO)

Vara asta copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanța este sloganul campaniei ” Brățara de vacanță”. Campania își propune să reducă numărul copiilor care se pierd anual pe plajă prin oferirea gratuită a unor  “brățări de vacanță” copiilor sub 7 ani  pe care este inscripționat numărul de contact al unuia dintre părinți  .

Acţiunea se desfăşoară pe durata a şase săptămâni din sezonul estival 2012 şi se adresează familiilor care ajung în vacanţă în staţiunile de pe Litoral, interesate de siguranţa copiilor lor. Proiectul a fost inițiat în urmă cu 3 ani iar acesta a luat amploare. Astfel, dacă la început au fost confecționate doar 1000 de brățări,  în vara acesta 25.000 de brățări vor fi oferite minorilor ce ajung în vacanță pe litoral.

Brățările vor fi împărțite atât pe plajă cât și în hotelurile unde se vor caza turiștii. Materialul din care acestea sunt realizate este rezistent la apă.

Anul trecut în cadrul campaniei au fost împărțițe 10.000 de brățări. Rezultatele nu au întârziat să apară, 150 de copiii și-au revăzut părinții după ce minorii au fost identificați cu ajutorul datelor inscripționate pe brățară.De altfel,  de când a fost inițiată campania “Brățara de vară” numărul apelurilor la 112 a scăzut simțitor.

Brăţările vor fi distribuite în unităţile de cazare din staţiunile Mamaia, Eforie Nord şi Sud, Jupiter şi Mangalia selecţionate şi monitorizate de Asociaţia Litoral-Delta Dunării, dar şi pe plajă, prin intermediul voluntarilor. În plus, pentru a spori impactul campaniei, în faţa sediului Radio Vacanţa şi pe plajele din staţiunea Mamaia vor fi instalate pe toată durata proiectului două corturi cu însemnele proiectului şi ale partenerilor, unde se vor distribui brăţări de vacanţă şi hărţi de informare turistică.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Bogdan Grigorescu