Vântul puternic a pus stăpînire pe Constanţa şi a măturat totul în cale

Așa arată Constanța sub Cod Portocaliu de ploi și vînt. Este deja a doua zi de cînd orașul de la malul mării a fost lovit de intemperii, iar pagubele cresc de la o oră la alta. Noaptea trecută, furtuna a făcut prăpăd. Zeci de copaci au fost puși la pământ, au distrus autoturisme parcate, au smuls cabluri și au blocat circulația pe mai multe străzi.

Pompierii constănțeni au alergat prin tot orașul și au avut de înfruntat adevărate provocări pentru a găsi o cale de acces cu autospecialele pe străduțele blocate de copacii prăbușiți și pentru a reuși să urnească arborii masivi din mijlocul drumului.

Șase mașini au fost avariate de prăbușirea acestui plop masiv într-o parcare de pe strada Adamclisi.  Proprietarii sunt acum disperați. Nici măcar nu și-au putut mișca autoturismele de sub copac pentru a putea evalua, în totalitate, pagubele.

Oamenii dau vina pe cei de la Primăria Constanța și spun că au făcut numeroase sesizări pentru tăierea pomilor, însă au primit în schimb, doar indiferență.

La fel s-a întîmplat și într-o altă parcare din spatele Liceului Decebal, unde patru constanţeni și-au găsit mașinile cu geamurile sparte şi caroseria îndoită, după ce un pom s-a prăbușit peste ele.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Bogdan Grigorescu