Vanilie, ciocolată, fructe exotice, caviar și…mult aur

Chiar dacă combinația nu este pe gustul oricui, mulți se înghesuie să deguste inedita creație a unui cofetar din New York. Și prețul este pe măsură – o mie de dolari pentru această înghețată sofisticată.

Golden Opulence Sundae, căci așa se numește ineditul desert este făcut din două sortimente de vanilie extrem de fine din Tahiti şi Madagascar şi cea mai scumpă ciocolată din lume. Pe deasupra, sunt presărate bucăţi de ciocolată rară din Venezuela, caviar dulce, fructul pasiunii, portocală şi migdale învelite în aur. Creația îi aparține unui cofetar din New York și ținând cont că este făcut în metropola americană, prețul este pe măsură. Pentru 1.000 de dolari, oricine poate gusta din desertul unic. Cine se încumetă să încerce combinația de gusturi, trebuie să știe că îngheţata este servită într-un bol din cristal scump, pe care îl pot păstra ca amintire. Un plus de culoare este dat de o floare din aur comestibil, care este de fapt, pe post de décor al bolului din cristal.  Restaurantul din New York, unde se face acest preparat, nu duce lipsă de clienți. Aproximativ 50 de oameni vin anual aici pentru a gusta această delicatesă. Localul american este cunoscut şi pentru cea mai scumpă cremă de ciocolată din lume. Desertul este preparat din cacao adusă din peste 14 ţări şi ornat cu foiţă de aur. Ca și în cazul înghețatei, preţul este pe măsură: 25.000 de dolari.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu