Valurile agitate ale mării nu îi scapă de la înec nici pe cei mai experimentaţi înotători (VIDEO)

Un bărbat de 42 de ani a murit înecat la Eforie Nord, iar alte trei persoane au fost salvate în ultima clipă de salvamari.

Nici cazurile de înec din ultimele zile şi nici avertizările continue ale salvamarilor nu i-au determinat pe turişti să renunţe la o baie printre valuri uriase. Barbatul din Suceava venise la mare cu familia şi era cazat in Eforie Nord. Ajuns pe plajă a ignorat culoarea roşie a steagului arborat de salvamari si s-a aventurat în larg. Valurile puternice l-au împins pe om direct în stabilopozi şi a murit pe loc.

Imediat după tragedie, alţi trei turisti au fost salvaţi de prieteni de la inec. I-au zărit de pe mal si au înotat spre ei cu saltele, să-I salveze. Un semnal de alarmă îl trag de fiecare dată salvamarii de pe litoralul românesc. Însă nimeni nu-I ascultă. Drept urmare, la câteva minute de la incident un turist a devenit foarte recalcitrant la flueirul salvamarului, care îl avertiza că este prea departe de mal.

Astfel de incidente sunt frecvente pe litoralul românesc , în special vara. Pe plajă sunt sute de salvamari care se luptă cu turiştii în încercarea de ai împiedica pe oameni să intre în apă. Însă fără nici un rezultat. Marea continuă să işi ia nestingerita tributul.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Matei Ghioc