Valul de căldură a făcut victime

Mii de oameni au avut nevoie de ajutorul medicilor din cauza temperaturilor ridicate. La Iaşi, de exemplu, au fost peste 500 de apeluri la ambulanţă pe oră. Şi traficul a fost dat peste cap de caniculă. În Buzău, Compania Naţională de Drumuri a impus restricţii de circulaţie vehiculelor de peste 7,5 tone.

Telefoanele de la Serviciul de Ambulanţă Iaşi sună în continuu. Din cauza caniculei, la fiecare trei minute, o persoană are nevoie de ajutor.

Ambulanţele din Iaşi sunt solicitate de cel puţin 500 de ori pe zi, iar unităţile de primiri urgenţe sunt neîncăpătoare.

La Braşov, oamenii găsesc apă rece în farmacii. Farmacistele acordă şi asistenţă medicală.

Și la Bacău, medicii îi sfătuiesc pe oameni să evite expunerea la soare între orele 11 şi 17, însă aceștia spun că sunt prea ocupaţi pentru a lua în seamă avertizările.

La Buzău, din cauza caniculei, CNADNR a impus şi restricţii de trafic.

Marţi atingem vârful valulului de caldură care ne afectează de câteva zile. Vor fi temperaturi de până la 42 de grade Celsius, iar meteorologii au emis cod portocaliu pentru Oltenia, Muntenia şi Moldova. Restul ţării se află sub avertizare cod galben de caniculă. În ciuda valului de caniculă din ultimele zile, meteorologii au şi veşti bune. Începând de miercuri, vremea se răcoreşte.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu