Val de căldură

În ultima perioadă, vremea pare să fie la extreme. După ploile torențiale care au făcut prăpăd în ultima perioadă, meteorologii susțin că în luna august un val de caniculă va lovi toată Europa.

Conform prognozelor meteorologice, în luna august  temperaturile vor urca până la 36-37 de grade Celsius în unele zone ale Peninsulei Iberice. Cele mai mari valori se vor înregistra în Spania, Portugalia, sudul Franței și Italia. Nici Germania sau Austria nu vor fi ocolite de caniculă. Aici se vor înregistra temperaturi de 35 de grade Celsius, valori anormale pentru aceste zone în timpul verii.

România va fi ceva mai ferită de temperaturile de peste 35 de grade Celsius, însă valul de căldură se va resimți și la noi, cu temperaturi care vor depăși adeseori 30 de grade Celsius, în special în sudul, vestul și estul țării. Precipitațiile vor apărea răzleț, mai mult în zonele de deal și de munte. Ulterior, vremea se va mai îmbuna. Vor fi temperaturi cu peste 5 – 6 grade Celsius peste media lunară multianuală. În sud-estul şi sudul României, în Muntenia şi Dobrogea, prognoza meteo pentru luna august indică precipitaţii sub mediile climatologice. Pe litoral, se anunţă vreme caldă, cu ploi sub medie.

Redactor: Denisa Albu