Vaccinurile nu se mai fac în școli

Elevii din România nu vor mai fi vaccinaţi la şcoală aşa cum s-a întâmplat până acum, ci vor fi obligaţi să meargă la cabinetul medicului de familie. Decizia, luată de ministerul sănătăţii la începutul acestei luni, i-a nemulţumit profund pe medicii de familie.

Aceştia spun că la şcoală copiii erau mai uşor de vaccinat şi se tem acum că unii elevi nu vor ajunge la cabinete. Iar fără vaccinare, spun medicii, există riscul îmbolnăvirii, dar şi a apariţiei unor epidemii. Decizia ministerului sănătăţii ar trebui să se aplice în cazul elevilor, din toamnă.

Chiar și așa, oficialii din Sănătate spun că au decis să facă această schimbare în urma unor statistici îngrijorătoare, potrivit cărora, rata de imunizare în şcoli nu atinge 70%. Medicii de familie spun însă că numărul celor imunizaţi va scădea aproape sigur în condiţiile în care este greu de crezut că elevii de liceu, de pildă, se vor duce de bunăvoie la cabinet, pentru a fi vaccinaţi. Vaccinurile obligatorii se fac la vârstele de 7, 9 şi 14 ani.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu