Vacanţele în staţiunile de pe litoral sunt la mare căutare vara aceasta

O demonstrează numărul mare de pachete  turistice, achiziţionate prin programul „Înscrieri timpurii”. O parte dintre hotelieri au hotărât chiar să prelungească perioada ofertelor, în speranţa că vor atrage şi mai mulţi clienţi.

Potrivit statisticilor, până la 25 martie 2013, peste 50 de mii de persoane au cumpărat pachete de vacanță pe litoralul românesc. Valoarea medie a acestora este în jur de 580 lei de persoană.

Primele trei cele mai căutate stațiuni sunt Mamaia-Năvodari, Eforie Nord și Neptun. În contextul în care vânzările pentru litoralul românesc sunt cu 20% mai mari decât în aceeși perioadă a anului trecut, Lucia Morariu, președinte al ANAT a declarat că: „Faptul că în 2013 înregistrăm o creștere de până la 20% față de anul anterior, arată că evoluția pozitivă constatată de noi la sfârșitul sezonului trecut se menține! În mod evident, discounturile atractive și serviciile ofertate au reprezentat motivații importante pentru publicul român(…)”

Această creștere a fost posibilă și datorită programului ”Înscrieri Timpurii”, care se încheie la 31 martie.

Hotelierii și agențiile de turism speră să atragă şi mai mulţi turişti străini.

Potrivit statisticilor, românii au cheltuit circa 270 de milioane de euro pe litoralul Marii Negre, un adevărat record al ultimilor ani.

Reporter: Corina hrom ; Imagine: Alex Brinzaru