Vacanţele elevilor încurcă afacerile

Modificarea structurii anului şcolar ar putea crea prejudicii turismului de pe litoral. Hotelierii şi întreprinzătorii de pe litoral cer Ministerului Educaţiei să ţină cont de acest lucru şi să prelungească vacanţele elevilor pentru a salva afacerile din domeniu. În premieră, ANAT va cere ca elevii să intre în vacanţă decalat, în funcţie de regiune, pentru ca în stațiuni să existe un flux continuu de turişti.

Întreprinzătorii şi hotelierii de pe litoral sunt de părere că actuala structură a anului şcolar le aduce deservicii. Cei mai mulţi acuză că turiştii vin foarte târziu la mare din cauza faptului că elevii iau vacanţă abia la jumătatea lunii iunie.

Potrivit întreprinzătorilor, sezonul estival ar putea fi prelungit în cazul în care elevii ar intra mai devreme în vacanţă la începutul verii, iar şcolile şi-ar relua activitatea ceva mai târziu.

ANAT vrea să meargă chiar mai departe şi să ceară Ministerului Educaţiei ca vacanţele elevilor să fie decalate, în funcţie de regiuni, pentru ca pe litoral să existe un flux continuu de turişti de la începutul lunii iunie şi până la finele lui septembrie. Astfel, elevii, în funcţie de zona istorică ar putea să intre în vacanţă pe 1, 10, 20 şi 30 iunie, urmând să reînceapă şcoala în aceeaşi ordine, peste trei luni.

Reporter:Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea