Vacanțe în zone periculoase

Românii nu renunță la vacanțe chiar dacă sunt plănuite în zone considerate periculoase. Atentatele din Europa au afectat vânzările de vacanțe doar într-o mică măsură, pentru Paris, însă operatorii din turism nu se plâng de clienți. O cădere masivă a cererilor au înregistrat-o însă țările nord africane precum Tunisia sau Egipt, după „primăvara arabă”.

Atentatele teroriste nu schimbă planurile de vacanță ale călătorilor din România. Cetățenii români merg, în continuare, în zone recent lovite de teroriști. Odată achitată vacanța ori avansul, nimic nu îi mai întoarce din drum.

Operatorii din turism au înregistrat mici scăderi pentru vacanțele care aveau ca destinație Parisul, unii dintre români preferând alte orașe. Cu toate acestea, recentele atacuri teroriste nu au perturbat vacanțele sau calătoriile în Europa. În schimb, țările nord africane, lovite de revoluții, au avut mai mult de pierdut, aici înregistrându-se un adevărat colaps.

Vânzări crescute se înregistrează și în Turcia, o țară care are frecvent probleme cu atacurile teroriste. Operatorii turci vin însă cu oferte foarte avantajoase, după ce au pierdut piața rusă, astfel că zona este una deosebit de atrăgătoare pentru turiștii români, care pot ajunge și foarte repede datorită distanței scurte.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea