Vacanțe perfecte, cu bani puțini

Țara vecină, Bulgaria, a devenit noul paradis al turiștilor dornici să petreacă un sejur lipsit de pretenții , la cort sau rulotă , pe plaje mirifice. Zona Kavarna, reușește să le satisfacă dorințele aventurierilor, punându-le la dispoziție nu numai condiții excelente de cazare dar și activități de agrement, la numai câțiva metri de mare. Totul pare desprins din povești iar sunetul valurilor a pus stapanire peste tot.

Turiștii dornici să petreacă o vacanță peste hotare și la preț mic, au devenit fideli campingurilor de lângă mare. În top se află Bulgaria. Aproximativ o oră și jumătate călătoresc românii până la Kavarna, unde găsesc primul camping, cel din zona numita Sfantul Gheorghe.

Bulgarii au învățat într-adevăr să facă turism, deși n-au foarte multe resurse. Așa se face că un simplu camping din Kavarna a devenit și locul în care bogătașii cazați în resorturi de lux vin să se relaxeze la mare. Plaja are loc pentru servit masa, loc de joacă pentru copii, dar și activitățile de agrement. Plimbările cu skijet-ul sau croaziera pe mare cu un velier, sunt cele mai căutate. Românii profită din plin de aceste servicii fiind mult mai ieftine decât în țara noastră.

Asfel de oferte, în România sunt mult mai scumpe iar peisajele sunt incomparabile. Turistii ajung la plaja cu velierul.

Deși mulți optează pentru escapadele de week-end cu greu se întorc acasă. Cei mai mulți se îndrăgostesc de peisajele mirifice și preferă să își prelungească șederea.

Comparativ, o plimbare cu velierul, în România , depășește 50 de euro iar pentru 15 minute cu skijetul, se scot din buzunare mai mult de 100 de lei.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Adi Florea