Vacanțe mai ieftine în luna august

Preţul pachetelor turistice city-break, în marile oraşe europene, au scăzut cu până la 40% în această lună. Cauza este una simplă, pe fondul diminuării turismului de business şi celui de conferinţe, dar şi a concediilor care golesc marile oraşe, prețurile scad. Cele mai mari reduceri le fac hotelurile de cinci stele.

Dacă încă nu ați plecat în concediu și vreți să o faceți, puteți alege destinațiile din Europa. În această lună prețurile la City Break-uri scad cu până la 40 %.

Printre preferințele românilor se află oraşele Amsterdam, Lisabona, Paris, Barcelona şi Londra, excursie pentru care alocă minimum 250 de euro/persoană.

Spre exemplu, dacă vreți să petreceți  3 zile în cameră dublă plus biletele de avion la Praga, într-un hotel de patru stele, veți scoate din buzunar 500 de euro, faţă de 650 de euro în iunie sau septembrie.  La Viena, într-un hotel de cinci stele, veți plăti 595 de euro comparativ cu 780 de euro în luna iunie. La Roma, Paris sau Londra, în această perioadă, prețurile aproape se înjumătățesc. Pentru un sejur de 3 zile, în luna august veți plăti 525 de euro ,faţă de aproape 900 de euro la început de vară.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea