Vacanțe cu vouchere

Vestea că voucherele de vacanță ar putea deveni realitate a bucurat mulți turiști care anual cheltuie mii de lei pentru sejururi în România. Angajații speră că vor primi tichetele cât mai curând însă totul rămâne la latitudinea angajatorilor.

După ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea ce prevede acordarea voucherelor de vacanță pentru angajații români din sistemul privat și de stat, iubitorii de călătorie și-au făcut mari speranțe că vor primi tichetele. Potrivit legii toți angajații ar putea beneficia de vouchere însă decizia finală aparține angajatorilor.

Ministrul economiei Mihai Tudose a susținut faptul că bugetarii vor primi obligatoriu voucherele însă în domeniul privat sunt acestea sunt opționale. Emiterea tichetelor va rămâne sub controlul Ministerului finanțelor și se va face atât pe suport electronic cât și pe hârtie. Furnizarea acestora într-un număr cât mai mare ar putea relansa turismul din România.

Limita valorică a voucherelor acordate este de maximum șase salarii. Sumele vehiculate îi încântă pe angajații din România mai ales că anual cheltuie mii de lei pentru sejururi .

Legea acordării voucherelor de vacanță a fost adoptată cu 303 voturi pentru și 12 abțineri. Noul sistem este deductibil și scutit de la plata contribuțiilor și taxelor salariale.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Adi Florea