Vacanţa, un lux pentru romani

Vacanţa a devenit un vis tot mai îndepărtat pentru români. Au apus de mult vremurile în care călătoriile erau principalul mod de petrecere a timpului liber. Lipsa banilor obligă un număr însemnat de cernavodeni la o viaţă monotonă. Mulţi spun că puţinele resurse financiare pe care le au merg pe mâncare medicamente şi facturi iar recreeerea ocupă ultimul loc în topul priorităţilor.

Cu toate acestea exista şi cernavodeni care reuşesc să evadeze din cotidian şi să plece în concedii la mare sau la munte. Chiar dacă sacrificiile sunt mari, timpul petrecut în vacanţă, în compania celor dragi departe de casă şi de grijile cotidiene merită toţi banii.

Cei care nu reuşesc să plece în vacanţă preferă să se relaxeze în alt mod. Mulţi optează pentru plimbările prin parc care sunt la îndemana oricui.

Coform unor studii, anual, doar 15% dintre români au petrecut o vacanţă care presupune cel puţin 3 nopţi consecutive de cazare în afara locuinţei. Principalul motiv pentru procentul atât de mic este situaţia financiară precară.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Valentin Babusca