Vacanță în siguranță

Campania „Vacanţă în siguranţă!” se adresează cu precădere familiilor cu copii mici, aflate în vacanţă pe litoralul românesc, urmărind creşterea gradului de informare a părinţilor în ceea ce priveşte modalităţile de acţiune în cazul dispariţiei unui copil.

Angajații Ministerului de Interne distribuie brăţări pentru copii, acestea putând fi inscripţionate cu numărul de telefon al părinţilor şi numele copilului, astfel încât, în situaţia în care minorii se vor rătăci în locurile aglomerate de pe litoral, să poată fi ajutaţi să ajungă, în cel mai scurt timp, alături de părinţii lor.

Cu ocazia lansării campaniei a fost operaţionalizat şi site-ul www.infolitoral.mai.gov.ro, ce va oferi detalii privind locaţiile de unde se pot ridica, gratuit, brăţările. Totodată, la aceeaşi adresă, sunt postate informaţii utile despre misiunile derulate de către angajaţii M.A.I. în staţiunile de la Marea Neagră. Site-ul conţine şi informaţii privind numerele de telefon la care pot suna turiştii aflaţi în situaţii de urgenţă, dar şi date de contact ale unităţilor de poliţie din staţiunile de pe litoral.

Acțiuni similare se vor desfăşura pe toată perioada sezonului estival 2013, fiind organizate de către Ministerul Afacerilor Interne, la care vor participa Inspectoratul de Poliţie, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Inspectoratul de Jandarmi, Gruparea Mobilă de Jandarmi, Garda de Coastă și Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: Alex Brinzaru