Vacanța de iarnă se apropie de final, iar elevii vor reveni de luni la cursuri

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației Naționale pentru anul școlar 2014-2015, cursurile semestrului al doilea vor începe pe 9 februarie și se vor finaliza pe 10 aprilie. Elevii vor avea parte și de o vacanță de primăvară programată în perioada 11 – 19 aprilie, iar de pe 20 aprilie până pe 19 iunie aceștia vor fi iarăși la cursuri.
De asemenea, săptămâna 6-10 aprilie, din semestrul al doilea, este dedicată activităților extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului numit ‘Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!’, având un orar specific.
Ca și anul trecut, Ministerul Educației și Cercetării Științifice a stabilit ca simulările examenelor naționale din anul școlar 2014-2015 să se desfășoare în zilele de 23, 24 și 25 februarie — Evaluarea Națională, pentru elevii clasei a VIII-a, respectiv 2, 3, 4 și 6 martie — Bacalaureat, pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a.
Absolvenții de liceu se vor înscrie în prima sesiune a examenului de bacalaureat între 25 și 29 mai și vor finaliza cursurile pe 29 mai.
Prima sesiune de bacalaureat va începe pe 8 iunie cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.
Evaluarea națională va începe anul acesta pentru absolvenții de clasa a VIII-a pe 22 iunie, cu proba de limba și literatura română.

Redactor: Mihaela Ciorbaru