USS Mount Whitney se află din nou în portul Constanța

Cu o întârziere de aproape 24 de ore de la ora de sosire estimată inițial, USS Mount Whitney a acostat la terminalul de pasagere din Portul Constanța, unde se va afla până marți, timp în care militarii americani vor efectua exerciții comune cu partenerii români. USS Mount Whitney este o navă care, datorită capacităţilor, dar şi a construcţiei sale specifice, asigură şi comandă uneia dintre cele trei subdiviziuni ale NATO Striking Force.

USS Mount Whitney are o lungime de 198 de metri, o lăţime de 33 de metri, şi o capacitate de 930 de tone. Nava este dotată cu două sisteme de apărare anti-rachetă, patru mitraliere, două tunuri şi un lansator de rachete. De asemenea, nava operează cu un elicopter Knight Hawk, care are capacitatea de a ateriza la bordul oricărei fregate.

Comandantul navei este căpitanul de marină Craig, iar echipajul este compus din 12 ofiţeri, 150 de alţi militari şi 150 de marinari civili din cadrul Comandamentului pentru transporturi navale. Mount Whitney a participat la Operaţiunea Oddisey Dawn în largul coastei Libiei, în 2011, şi a oferit ajutor umanitar Georgiei în 2008. Prima vizită la Constanța a fost consemnată în noiembrie 2008.

Redactor: Paul Alexe