USL a câștigat detașat alegerile parlamentare din 9 decembrie (VIDEO)

La sediul de campanie al lui Dan Diaconescu din Târgu Jiu s-a încins o petrecere cu lăutari. Susţinătorii l-au aşteptat ore în şir pe liderul PP-DD şi chiar au stat la coadă pentru a-i da cadourile special pregătite cu ocazia zilei sale de naştere.

Dan Diaconescu a candidat pentru un fotoliu de deputat într-un colegiu din Târgu Jiu. În schimb, liderii USL s-au întâlnit la sediul alianţei pentru a urmări rezultatele exit-poll-urilor. Veştile bune au stârnit un val de entuziasm.

Vizita lui Crin Antonescu a fost una foarte scurtă.

Ultimul care a părăsit sediul din Kiseleff a fost Victor Ponta, mai încrezător ca niciodată într-un nou mandat de premier.

Victor Ponta a creat un val de reacții negative, după ce a anunțat că vrea să înceapă negocierile cu UDMR pentru formarea unei majorităţi la guvernare. Printre cei care se opun unui astfel de demers se numără și Puiu Haşotti, care a spus că este ferm împotriva unei alianţe la guvernare cu UDMR. Ministrul Culturii şi-a motivat afirmaţia spunând că USL a promis electoratului că UDMR va rămâne în opoziţie. În schimb, Kelemen Hunor a declarat că va discuta cu liderii USL după anunţarea rezultatelor oficiale ale alegerilor.

La rândul său, europarlamentarul Gigi Becali, care a declarat că nu vrea o alianţă cu formaţiunea lui Kelem Hunor.

Gigi Becali a discutat pe marginea acestui subiect, ținând cont că este unul dintre fericiții aleși ai poporului. Potrivit numătorii USL, latifundiarul din Pipera ar fi câştigat colegiul din capitală unde a candidat din partea USL. Deşi recunoaşte că nu ştie încă dacă a adunat suficiente voturi pentru a ajunge deputat, Gigi Becali are planuri mari. Ştie ce legi vrea să readucă în discuţie şi are şi un motiv întemeiat care, spune el, îl va face să nu lipsească de la şedintele de plen.

Becali spune că nu va lipsi de la şedinţele de plen. Dar conform spuselor sale, va merge acolo, pentru…lux.

Biroul Electoral Central a anunțat luni dimineață că  USL a obţinut la parlamentare, pentru Camera Deputaţilor, 58,63 %, ARD – 16,69 %, PP-DD 13,53 % şi UDMR 5,31 %, după numărarea voturilor din 81,49 % din secţii. Și la Senat, balanța se înclină spre USL, care a obținut 60,03 % din voturi, ARD are 16,95 %, PP-DD a obţinut 14,18 %, iar UDMR are 5,40 %.

Redactor: Doina Sirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.