Urmărire ca-n filme și focuri de armă pe șinele de cale ferată

Un hoț de motorină a ajuns la spital, împușcat, după ce a încercat să scape de polițiști. Bărbatul a fost prins, noaptea trecută, pe calea ferată dintre localitățile constănțene Culmea și Amzacea, după ce a făcut o cascadorie periculoasă. A aruncat bidoanele cu combustibil din tren apoi a sărit din garnitura aflată în mişcare, pentru a ajunge la marfă. Planul i-a fost dejucat însă de polițiștii de la transporturi, care l-au prins în timp ce căra bidoanele cu combustibil.

Hoțul nu s-a lăsat cu una cu două și a luat-o la fugă prin cîmp, încercînd să-și piardă urma din calea polițiștilor. Aceștia l-au urmărit și l-au somat verbal, apoi au fost nevoiți să tragă pentru a-l opri pe bărbat.

Glonțul de cauciuc l-a atins în zona capului, acesta fiind  transportat, cu Ambulanța, în Urgența Spitalului Clinic Județean Constanța.  Medicii spun însă că se află în afara oricărui pericol.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru că există indicii conform cărora că bărbatul făcea parte dintr-o rețea de hoți de combustibil. În momentul în care l-au prins, polițiștii au văzut și alți bărbați suspecți, care însă nu au sărit atunci din vagoane.

De la fața locului au fost ridicate zeci de bidoane pline cu combustibil.

După ce va fi externat din spital, acesta va trebui să își asume răspunderea legală pentru fapta sa. Polițiștii au deschis pe numele său un dosar penal sub aspectul săvîrșirii infracțiunii de furt.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Bogdan Grigorescu