Unul dintre cele mai mari portcontainere din lume a acostat în Constanţa

Unul dintre cele mai mari portcontainere din lume a acostat în terminalul de profil din Portul Constanţa-Sud Agigea. Sosirea navei marchează o noua etapă în evoluţia serviciului ASIA-BLACK SEA EXPRESS, după 5 ani de la lansarea acestuia. Avantajele comerciale oferite de ruta Orientul Îndepărtat – Marea Neagră au determinat cea mai mare companie de transport portcontainer de pe glob să crească cu mii de tone capacitatea navelor.

În terminalul de portcontainere din portul Constanţa-Sud, cel mai mare din Europa, operează una dintre cele mai puternice corporaţii din domeniul maritim containerizat. Compania chineză a  inaugurarat serviciul ABX în octombrie 2007, odată cu intrarea în dana portului Constanţa a primului portcontainer plecat din Shanghai. Serviciul face legatura directă între principalele porturi din China şi Portul Constanţa.

Pariind pe potentialul Mării Negre şi al României, dar şi pe avantajele comerciale conferite de ruta Orientul Îndepărtat – Marea Neagră, compania a decis să realizeze un upgrade al serviciului ABX. Navele flotei cu o capacitate de 4255 de containere vor fi înlocuite treptat cu portcontainere de capacitate 5668.

Transportul maritim containerizat reprezintă, la nivel global, aproape 50 la suta din comerţul pe mări şi oceane.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Iulian Virlan