Unul dintre cele mai cunoscute uleiuri esentiale este cel de eucalipt

Uleiurile esentiale rezolva nu numai probleme privitoare la ten, ci si afectiuni ale cailor respiratorii, infectii ale pielii, stari de anxietate, migrene si nu numai.

Unul dintre cele mai cunoscute uleiuri esentiale este cel de eucalipt. Acesta este extras din frunzele si ramurile eucaliptului, fiind utilizat, initial, de catre aborigeni ca remediu pentru combaterea febrei si a problemelor de piele.

Uleiul esential de eucalipt prezinta foarte multe proprietati terapeutice; astfel, acesta este antiseptic, analgezic, antinevralgic, antireumatic, balsamic, febrifug, cicatrizant, bactericid.

Are un continut ridicat de fitohormoni si are capacitatea de a hidrata si a regenera tenul, diminuand chiar excesul de sebum, prezent, in general, la persoanele cu tenul gras si acneic. Este cunoscut faptul ca acest ulei esential este folosit cu precadere pentru a trata raceala si gripa. In cazul in care ai nasul infundat, nu trebuie decat sa faci o sedinta de infuzie, iar mucoasa nazala va reveni la normalitate.
Uleiul esential de eucalipt poate fi considerat un panaceu universal, intrucat are mai multe utilizari. Astfel, se poate folosi pentru tratarea arsurilor, taieturilor, herpesului, diferitelor infectii ale pielii, astmului, guturaiului, bronsitei, sinuzitei, cistitei, migrenelor si nevralgiilor. Studiile au dovedit faptul ca acest ulei reduce glicemia, are efect analgezic, ajuta la detoxifiere si reduce durerile articulare si pe cele musculare.

Nu ezitati sa va bucurati de darurile naturii! Sunt mai la indemana, si nu provoaca efecte se cundare!