Unul dintre cei mai importanţi eroi ai ţării a fost omagiat la Constanța

Unul dintre cei mai importanţi eroi ai ţării, fostul căpitan aviator Alexandru Şerbănescu care a obţinut peste 50 de victorii în perioada celui de-al doilea război mondial a fost omagiat de zeci de foşti piloţi, militari şi chiar de elevi la Muzeul Marinei din Constanţa.

La eveniment au fost invitaţi şi membri ai Fundaţiei Aviator Alexandru Şerbănescu din Bucureşti, printre care şi Eleonora Arbănaş, nepoata fostului aviator şi totodată preşedintele Fundaţiei.

Totodată la acest eveniment a fost prezentat şi volumul omagial adresat lui Alexandru Şerbănescu, apărut anul trecut cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea acestuia.

Profesorul Valeriu Avram a argumentat şi de ce fostul aviator Constantin Cantacuzino, recunoscut ca prinţul României cu 68 de victorii aeriene, nu este denumit asul aşilor.

Volumul omagial adresat lui Alexandru Şerbănescu cuprinde momente atât din copilăria acestuia cât şi evenimente care l-au consacrat. Criticii au apreciat că acest volum reprezintă mai mult decât o monografie a celebrului aviator, fiind considerat o radiografie a războiului aerian.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Alex Ionescu