Universitățile din Constanța dau startul la admitere

Pentru cele care pregătesc personal navigant locurile la fără taxă nu sunt foarte numeroase. Universitățile încearcă în schimb să suplimenteze numărul de locuri la fără taxă prin acordarea unor burse din fonduri proprii.

Încep admiterile la facultate. Pentru cei care vor să navige veștile nu sunt însă cele mai bune. Locurile la fără taxă sunt foarte puține, iar asta atrage și mâhnirea conducerii unor universități.

Universitățile încearcă în schimb să ofere mai multe locuri la fără taxă, prin acordarea unor burse. UMC oferă 24 de burse, în timp ce Academia Navală Mircea cel Bătrân pune la dispoziția viitorilor studenți 30 de astfel de burse. Cei care vor să își încerce norocul la Academia Navală trebuie să știe că au la dispoziție 851 de locuri dintre care 37 la MAPN, 10 la MAI și 804 pentru secția Civilă. Numărul de locuri puse la dispoziție este ceva mai mare la Universitatea Maritimă. Studenții se vor bate pe un număr de 1250 de locuri. Admiterea se va face diferențiat, în funcție de ceea ce își dorește fiecare student.

La UMC înscrierile vor începe luni, 18 iulie în timp ce la Academia Navală startul este pe 14 iulie.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea