Universitatea “Spiru Haret” oferă șanse de angajare

Universitatea Spiru Haret a organizat bursa locurilor de muncă, în cadrul proiectului Student Implicat – Absolvent Instruit-Carieră de Succes. Studenții au discutat direct cu agenții economici despre aplicarea pentru job-uri în domenii economice, de formare si comunicare.

Zeci de studenți și absolvenți ai Universității Spiru Haret din Constanța au luat parte la bursa locurilor de muncă, organizată în cadrul proiectului Student Implicat- Absolvent Instruit-Carieră de Succes. Studenții nu au venit nepregătiți în fața agenților economici. Ei au fost consiliați și familiarizați cu mediul de muncă.

Pentru a invata cum sa se integreze mai facil pe piața muncii, tinerii au purtat discuții cu zeci de agenți economici.

Studenții sunt optimiști și cred că datorita proiectelor demarate de universitatea Spiru Haret se indreapta cu succes spre o carieră frumoasa.

Dezvoltarea competențelor și abilităților de muncă reprezintă un criteriu important de selecție pentru angajatori. Proiectul demarat de universitate a reușit să dezvolte calitățile cursanților, pregătindu-i pentru tranziția de la școală la viața activă.

Grupul țintă al proiectului Student Implicat- Absolvent Instruit-Carieră de Succes a fost format din 360 de studenți participanți la activitatea de consiliere și orientare profesională, dintre care o sută de tineri participanți la activitatea de instruire în cadrul întreprinderilor simulate și 260 participanți la stagii de practică în medii reale de muncă. Cei mai buni cursanți au primit diplome și bani.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Adi Florea