Universitatea Ovidius – pol al cercătării și al științelor exacte

Universitatea Ovidius din Constanța a fost astăzi un pol al cercetării și al științelor exacte. A fost gazda unui eveniment de înaltă ținută academică care a purtat semnătura Laboratorului de cercetare matematică “Grigore Moisil” din cadrul Universității Ovidius, Consulatului general al Republicii Turcia de la Constanța, Universității Galatasaray din Istanbul și al Institutului de matematica ”Simion Stailov„ al Academiei Române.

Un invitat de onoare al întâlnirii a fost Lucian Beznea, directorul Institutului de Matematică ”Simion Stoilov” al Academiei Române. El ne-a vorbit despre personalitățile care au luat cuvântul la această întâlnire.

Astfel de evenimente sunt importante pentru că reușesc să aducă la un loc oameni din diferite culturi care privesc aceeași problematică din perspective diferite, tocmai datorită acestor diferențe. Pun cap la cap concluziile strânse în an de studiu, și nu de puține ori se nasc idei inovatoare. Sunt conferințe care îmbină știința cu prietenia și dorința de evoluție și apropiere.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: George Dima