Universitatea Ovidius găzduiește a 7-a ediție a Festivalului Internațional de haiku

Societatea de Haiku din Constanţa organizează până duminică, împreună cu Fundația Brătianu, Societatea Română de Haiku din Bucureşti și Universitatea “Ovidius” Festivalul Internațional de haiku-haiga, Ediţia a VII-a. Tema acestei ediții este Haiku–haiga, contemporan în România şi în străinătate.

Oaspeții sosiți din Canada, Bulgaria, Franţa, Serbia, Rusia, Ungaria, Noua Zeelandă dar şi din România au fost întâmpinați de conducerea Universității Ovidius, dar și de reprezentanți ai administrației locale, în frunte cu prefectul județului Constranța. Gazdele spun că evenimentul este unul care aduce cinste județului nostru și promit că vor face tot ce le stă în putință pentru a dinamiza activitatea culturală din Constanța și Dobrogea.

În cadrul Festivalului Internațional de haiku-haiga vor avea loc comunicări științifice, dezbateri, ateliere de haiku-haiga, prezentări şi lansări de carte, expoziţii de foto-haiku şi de haiga, momente artistice deosebite, dar și excursii la muzeele din Dobrogea.

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: Alex Brinzaru