Universitatea Ovidius din Constanța se află în plină sesiune de înscrieri

Universitatea Ovidius din Constanța se află în plină sesiune de înscrieri pentru toată paleta de specializări universitare. O noutate pentru acest an o reprezintă secțiunea de chimie sanitară, care vine în întâmpinarea noilor cerințe sociale.

În mediul universitar au început înscrierile pentru sesiunea de vară a admiterii la facultate. Universitatea Ovidius este și ea pregătită să își primească bobocii pentru fiecare specializare din cadrul celor 16 facultăți existente. Pentru acest an s-au desfășurat campanii de informare, mult mai susținute, cu privire la oferta învățământului superior constănțean, desfășurate atât în mediul on-line cât și în licee.

Opțiunile preponderente se mențin ca și în anii trecuți pe aceleași direcții: drept, economie și medicină. Pentru acest an conducerea universității a hotărât introducerea unei noi specializări, cea de chimie sanitară.

La finalul perioadei de înscriere 20-24 iulie se va putea face un bilanț al tinerilor interesați de studiu superior, atât în ceea ce privește numărul acestora cât și al opțiunilor exprimate.După rezultatul final al bacalaureatului, care ne indică o scădere a promovabilității, prima concluzie ar fi că și numărul studenților pentru anul universitar 2018-2019 va fi mai mic.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet