Univeristățile de elită din Europa caută studenți români

Târgul Ofertelor Educaționale din Străinatate și-a deschis porțile și pentru elevii de la malul mării.

Am mers și noi la târg și am testat atât piața cât și preferințele constănțenilor. Se pare că în top râmân în continuare Universitățile din Anglia, Danemarca și Olanda.

Studenții de la malul mării sunt încrezători că vor reuși să obțină un loc la una dintre universitățiile din afară. Cei care aplică pentru o facultate în străinătate vor trebui să se prezinte cu un dosar, care să conțină foaia matricolă, o scrisoare de recomandare, certificatul de limba și un eseu motivațional, care poate avea și forma unui interviu. Dacă vor fi acceptați, la universitățiile din Europa pot obţine şi o bursă. Vestea bună este că interviurile se pot ține și pe internet.

La târg am întâlnit-o și pe Angela, studentă anul III la o universitate din străinătate unde studiază Turismul și Managementul Internațional. Tânăra ne-a dezvăluit un pic din experiența ei și ne-a spus cât de ușor se poate înscrie cineva la o astfel de instituţie de invăţământ.

În Anglia există o creștere a aplicațiilor de 10 la sută pentru Informatică, 5 la sută pentru Drept și 4 la sută pentru Medicină. De anul acesta, Danemarca va acorda și un ajutor nerambursabil în valoare de 720 de euro pe lună studenților din Uniunea Europeană care demonstrează că sunt activi și au statut de angajat.

Reporter: Denisa Stoenescu / Ana-Maria Stancu ; Imagine: Alex Ionescu