Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România a organizat Congresul Național

În cadrul evenimentului, membrii comunității au ales președintele uniunii pentru următorii 4 ani, dar și candidatul UDTTMR pentru Parlamentul României în legislatura 2016-2020 .

Membrii Uniunii Democrate a Tatarilor Turco-Musulmani din Romania și-au ales conducerea, la nivel national, pentru următorii patru ani. Pentru funcția de președinte s-a înscris un singur candidat, actualul presedinte, Gelil Eserghep, asa ca, este de la sine inteles, ca tatarii i-au prelungit mandatul pentru a-și continua proiectele incepute. Acesta a fost reales cu 383 de voturi din 388.

Emotiile au fost ceva mai mari la alegerea candidatului UDTTMR pentru Parlamentul României . Pentru competiția privind obținerea mandatului de deputat s-au inscris doi candidati: Varol Amet, actualul deputat UDTTMR, şi subprefectul judeţului Constanţa, Ersun Anefi. In cele din urma delegații au optat pentru Ersun Anefi. Acesta a fost votat de 386 de membri.Tot în cadrul Congresului UDTTMR, a fost aleasă și componența Comisiei de Cenzori care cuprinde trei membri activi şi trei membri supleanţi.

Alegerile s-au desfasurat in incinta Casei de Cultura a Sindicatelor din Constanța. În momentul începerii evenimentului sala era plină ochi de delegate ai UDTTMR din înteaga țară. Din totalul celor 415 delegați convocați au participat la congres 374. Cum cvorumul este de 278, întrunirea a fost statutară.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes