Unii elevi constănţeni au optat pentru bacalaureatul bilingv-francofon

Şansa de a studia peste hotare i-a determinat pe unii elevi constănţeni să opteze pentru bacalaureatul bilingv-francofon. Şi asta pentru că la final tinerii primesc o diplomă recunoscută internaţional. La nivelul judeţului Constanţa au fost 35 de candidaţi, cei mai mulţi optând pentru geografie şi economie. Tot astăzi au susţinut proba la limba maternă şi 9 elevi ai Liceului „Kemal Attaturk“ din Medgidia.

Atît la liceul „Mircea cel Bătrân” , cît şi la G. Călinescu elevii care au optat pentru bacalaureatul bilingv francofon au fost prezenţi în sălile de examen dis de dimineaţă. În timp ce la Mircea, 10 candidaţi şi-au arătat aptitudinile la disciplina fizică, la Călinescu 25 de tineri s-au pregătit pentru geografie şi economie. Nu a fost o probă uşoară pentru că elevii au muncit timp de doi ani cu profesorii ca să reuşească să obţină calificativul b2 la competenţele de limbă franceză. Şi nu toţi l-au luat, de aceea doi candidaţi nu au intrat in examen.

Lucrările elevilor constănţeni vor fi corectate la un centru de evaluare din Bucureşti, nominalizat de Ministerul Educaţiei. Rezultatele obţinute la această probă nu se cumulează cu cele obţinute la celelalte probe de bacalaureat.

Susținerea bacalaureatului francofon este alegerea fiecărui absolvent al profilului bilingv franceză. Elevii care vor lua note de trecere vor obține o diplomă recunoscută internațional care le va oferi șansa de a studia în universitățile francofone.

Spre deosebire de anii precedenți, proba nu a mai durat 45 de minute, ci 2 ore. Tot marţi s-a desfăşurat şi proba scrisă la limba şi literatura maternă susţinută de 9 elevi ai Liceului „Kemal Attaturk“ din Medgidia.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Reporter: Camer Negip ; Imagine: George Dima