Unde vor fi depozitate deşeurile toxice de pe nava Flaminia?

Cu siguranţă NU la Costineşti. Reprezentanţii primăriei, ai firmei care adminstrează groapa de gunoi din localitate şi ai locuitorilor au votat în unanimitate împotriva unei posibile propuneri venite din partea firmei care se ocupă de curăţarea portcontainerului.

La întânire a luat parte şi directorul firmei care administrează groapa de deşeuri din localitatea Costineşti.

Se pare că firma care doreşte să neutralizeze deşeurile de pe nava Flaminia intenţionează să ia legătura cu toate localităţile de pe litoral care au depozite de gunoi.

Se pare că firma din Bucureşti a încheiat deja un contract privind curăţarea navei Flaminia însă rămâne de văzut care localitate va accepta depozitarea acestor deşeuri pe teritoriul său. În prezent, portcontainerul se află în rada exterioară a portului Constanţa şi aşteaptă avizul autorităţilor române pentru a intra în reparaţii în şantierul Mangalia. Reamintim că vasul, care transporta fosfură de aluminiu, acid fluorhidric și oxidant a luat foc anul trecut, în timp ce efectua traversarea Atlanticului. Deşeurile foarte periculoase rezultate în urma incendiului au determinat mai multe autorităţi portuare din Europa să refuze acostarea portcontainerului.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: George Dima