Unde poate duce ignorarea avertismentelor salvamarilor

În ciuda celor peste 17 cazuri de înec înregistrate vara aceasta pe litoral, turiștii continuă să ignore avertizările și sfaturile salvamarilor. Atenționările acestora, menite să-i ferească de nenorociri,  nu îi sperie mai deloc pe unii dintre ei și continuă să le ignore. Așa a făcut și un turist din Craiova care s-a aventurat, în această dimineață, în marea agitată,  fără a mai putea ajunge la mal.

Miercuri, în jurul orei 7:00, în stațiunea Jupiter, un apel la 112 sesiza că un bărbat este în pericol de înec. La fața locului a ajuns o ambarcațiune cu echipaj mixt, din Mangalia, însă, la momentul sosirii, bărbatul, în vârstă de 47 de ani, dispăruse în valurile mării. A fost cerut, și de data aceasta, ajutorul scafandrilor din Constanța. Patru mașini de Pompieri Smurd cu 12 scafandri au intervenit, în jurul orei 8:30, pentru a continua căutările. Bărbatul a fost găsit în locul unde a dispărut și i s-au făcut toate manevrele de resucitare, însă din nefericire, a fost declarat decedat.

Marți, un bărbat, în vârstă de 30 de ani, pe numele său Adrian Ciureanu, din județul Argeș, a intrat în mare pentru a salva o femeie și fetița acesteia, în vârstă de 7 ani. Acestea au fost salvate, însă bărbatul a fost înghițit de valurile mării. Tot valurile l-au și adus înapoi, a doua zi, în jurul orei 5:00 ,în același loc de unde l-au luat. Trupul tânărului  va fi dus la morgă pentru necropsie.

Redactor: Lavinia Barbu