Unde este justiția reală?

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis să emită mandat de arestare preventivă în lipsă, pe numele fostului edil al Constanței, Radu Mazăre. Aceasta după ce primarul a decis să plece din țară, din cauza justiției aservite.

La finele lunii decembrie, Radu Mazăre, a anunțat organele de cercetare că nu se va mai prezenta la poliție, pentru că va pleca din țară, în Madagascar, unde se va afla în plin proces de obținere a azilului politic.

“Modalitatea in care statul Roman, prin intermediul structurilor de forta si justitie ma cerceteaza abuziv, nu tine cont de legiile in vigoare, incalca cu buna stiinta deciziile Curtii Constitutionale, dovedeste ca sunt in continuare o tinta politica, a statului paralel, care trebuie eliminata prin orice mijloace” a declarat Radu Mazăre, fost primar Constanța

El se afla sub control judiciar și ar fi trebuit să semneze, în fiecare lună, într-un registru la sediul IPJ Constanța, aceasta find singura sa obligație. Radu Mazăre a anunțat că nu mai revine în țară până când în România nu va exista „o justiție reală”. Depășiți de situația creeată procurorii DNA au cerut înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă. Cerera procurorilor a fost admisă de judecătorii, care au emis mandat de arestare în lipsă pe o perioadă de 30 de zile, însă sentința judecătorilor de nu este definitivă ci poate fi contestată în 48 de ore.

Redactor: Cătălin Huțu